Pohanková kaše s cibulí a žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 746 kcal
 - Sacharidy 104 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 779 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 49.3 mg
 - Draslík 203 mg
 - Vláknina 2020 mg
 - Vitamín A 2020 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.3 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do hrnce nalijeme mléko, osolíme a přivedeme k varu. Pohanku propláchneme horkou vodou a přidáme do mléka. Za občasného míchání povaříme asi 20 minut. Pohanka by se měla téměř rozpadat a s mlékem tvořit kašovitou hmotu.
 - 
                                2
Cibuli očistíme, nakrájíme na plátky a rozebereme na kroužky, žampiony pokrájíme na plátky, máme-li menší, můžeme je jen rozpůlit.
 - 
                                3
V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, žampiony, orestujeme dorůžova a odstavíme.
 - 
                                4
Kaši upravíme na talíře a přelijeme máslem s cibulí a houbami. Podle chuti přisolíme.