Vepřové žebírko polomské
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 504 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 43 g
 - Sodík 1374 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 98.3 mg
 - Draslík 474.5 mg
 - Vláknina 1537.2 mg
 - Vitamín A 1537.2 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.9 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 31.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z vepřové pečeně částečně odsekáme obratlové kosti, maso opláchneme ve vlažné vodě a nasekáme žebírka. Lehce je naklepeme, okraje několikrát nařízneme a žebírka osolíme.
 - 
                                2
V polovině dávky tuku připravená žebírka po obou stranách opečeme. Přendáme je do kastrolu, podlijeme vývarem a pod poklicí dusíme doměkka.
 - 
                                3
V tuku od opékání krátce podusíme očištěné a na plátky nakrájené žampiony.
 - 
                                4
Z druhé poloviny tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, zalijeme ji vlažným vývarem, rozmícháme, přilijeme šťávu z dušených žebírek a povaříme.
 - 
                                5
Před koncem varu omáčku dosolíme, opepříme, přidáme mleté nové koření, jalovec, ocet, převaříme a zjemníme smetanou.
 - 
                                6
Nakonec omáčku procedíme přes hustý cedník na žebírka, přidáme žampiony a vše povaříme.