Nadívané vepřové kotlety
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 246 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 116 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 69 mg
 - Draslík 417.7 mg
 - Vláknina 1230.4 mg
 - Vitamín A 1230.4 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.5 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Žampiony opláchneme a nakrájíme na malé kousky, cibuli oloupeme, pokrájíme na jemno. Česnek prolisujeme. Šunku rozkrájíme na malé kousky. Vepřové kotlety omyjeme, osušíme, naklepeme a odřízneme tučné kousky. Masox smícháme v hrnku s vodou, necháme krátce provařit.
 - 
                                2
Nejdříve připravíme náplň: v míse smícháme nakrájené odřezky z kotlet a kousky šunky s prolisovaným česnekem, dochutíme majoránkou, kmínem, pepřem, solí. Přidáme pokrájenou cibuli, žampiony, vše velmi dobře promícháme.
 - 
                                3
Na každou kotletu rozložíme část náplně, zabalíme, párátky nebo jehlami propíchneme tak, aby se nerozbalovaly a náplň nevytekla.
 - 
                                4
V zapékací míse nebo pekáči rozpálíme olej, na něm zabalené kotlety zprudka z obou stran osmahneme. Potom mísu nebo pekáč vložíme do trouby, předehřáté na 200 stupňů, pečeme přibližně 20 minut. Během pečení je obracíme, podléváme rozmíchaným Masoxem a poléváme vypečenou šťávou.