Farfalle s žampionovou omáčkou a bylinkami
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
 - 500 g Žampiony čerstvé
 - 90 g Zakysaná smetana
 - 500 g Těstoviny Farfalle
 - 60 ml Vývar drůbeží
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 5 l Voda pitná
 - 4 polévková lžíce Sýr Parmezán
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Tymián sušený
 - 2 polévková lžíce Pažitka
 - 2 polévková lžíce Sherry brandy
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 693 kcal
 - Sacharidy 98 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 511 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 98 g
 - Cholesterol 34.7 mg
 - Draslík 484 mg
 - Vláknina 11247.8 mg
 - Vitamín A 11247.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.5 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
 - 
                                2
Mezitím na rozpáleném másle krátce orestujeme na tenké plátky nakrájený česnek. Přidáme žampiony nakrájené na plátky, necháme vsáknout máslo a přilijeme sherry, kuřecí vývar a zakysanou smetanu. Promícháme, přivedeme k varu, teplotu snížíme a omáčku asi 4min provaříme.
 - 
                                3
Poté ji vlijeme do hrnce na těstoviny, přidáme nakrájené bylinky, promícháme, rozdělíme na talíře, posypeme strouhaným parmazánem a podáváme.