Telecí řízky s žampiony a hráškem
Suroviny
- 250 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
 - 40 g Máslo čerstvé
 - 120 g Paštika drůbeží
 - 150 g Žampiony čerstvé
 - 600 g Telecí kýta
 - 200 ml Hovězí vývar základní
 - 30 ml Olej rostlinný
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 452 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 482 mg
 - Bílkoviny 42 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 129 mg
 - Draslík 766.2 mg
 - Vláknina 4954.5 mg
 - Vitamín A 4954.5 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.1 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme rozmíchanou paštikou. Očištěné žampiony nakrájíme natenko, hrášek scedíme a necháme okapat.
 - 
                                2
Na každý řízek dáme část žampionů, zavineme, sepneme jehlou, zaprášíme moukou a po obou stranách smažíme na másle s olejem dozlatova. Poté maso zalijeme vývarem a na mírném plameni zhruba 20 minut dusíme. K masu přidáme hrášek a necháme přejít varem.
 - 
                                3
Závitky zbavíme jehel a podáváme přelité omáčkou.