Sójové maso se zázvorem a žampióny
Suroviny
- 1 kávová lžička Solamyl
 - 2 ks Pórek
 - 0.5 ks Chilli paprička
 - 1 ks Paprika zelená
 - 1 ks Paprika oranžová
 - 1 ks Masox
 - 5 ks Žampiony čerstvé
 - 1 hrst Ořechy burské pražené
 - 3 špetka Sůl
 - 2 špetka Pepř zelený mletý
 - 4 stroužek Česnek
 - 80 plátek Sójové plátky
 - 1.2 l Voda pitná
 - 3 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Zázvor celý
 - 3 polévková lžíce Omáčka ústřicová
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 296 kcal
 - Sacharidy 41 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 394 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 41 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 955.3 mg
 - Vláknina 9615 mg
 - Vitamín A 9615 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 38.7 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do hrnce s vroucí vodou dáme vařit kostku masoxu, po 5 minutách vaření vysypeme do vroucí vody celé balení sójových plátků a bez pokličky je vaříme pomalu 15-17 minut. Poté je scedíme, v sítu je vymačkáme a necháme odkapat.
 - 
                                2
Očištěné omyté pórky a žampióny nakrájíme na tenké plátky. Omyté papriky a malou červenou chilli papričku rozkrojíme, odstraníme semínka se žebry, papriky pokrájíme na proužky a 1/2 chilli papričku posekáme nadrobno. Čerstvý zázvor a stroužky česneku oloupeme a pokrájíme na tenké plátky.
 - 
                                3
Ve woku pořádně rozehřejeme olej, na něm za stálého míchání krátce orestujeme zázvor s česnekem s chilli papričkou, přibližně po 1 minutě přidáme odkapané sojové plátky a znovu vše restujeme 2 minuty. Pak přidáme pórek, papriky a žampióny. Restujeme další 2 minuty. Vše osolíme, posypeme pepřem. Přimícháme ústřicovou omáčku do které jsme si předem zamíchali 1 lžičku Solamylu. Smažíme a mícháme další 2 minuty a těsně před podáváním přimícháme burské oříšky.