Rybí filé v zeleninové směsi
Suroviny
- 250 g Treska aljašská
 - 300 g Mrkev kořen
 - 10 ml Olej sójový
 - 250 ml Vývar zeleninový
 - 1 kávová lžička Citronová šťáva
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Česnek sušený
 - 0.5 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
 - 0.5 kávová lžička Pepř červený celý
 - 2 ks Pórek
 - 4 ks Žampion zahradní
 - 0.5 ks Kedlubna
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 520 kcal
 - Sacharidy 74 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 1156 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 63 g
 - Cholesterol 48.5 mg
 - Draslík 1436.5 mg
 - Vláknina 26924 mg
 - Vitamín A 26924 mg
 - Vitamín B6 1.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 63.9 mg
 - Vitamín E 5.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 25.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyjeme a očistíme dva malé pórky, mrkev, kedlubnu a nakrájíme na jemné špalíky. Žampiony pokrájíme na tenké plátky. Rozehřejeme olej v hrnci a zeleninu a žampiony na něm orestujeme. Zalijeme zeleninovým vývarem a výrazně dochutíme solí a česnekem.
 - 
                                2
Očistíme rybu, osolíme a pokapeme ji citronovou šťávou. Rybu rozdělíme na rovnoměrné kousky a maximálně 4 minuty vaříme na lehce vařícím zeleninovém základu.
 - 
                                3
Natrháme rozmarýn a posypeme jím dva talíře, na ně vložíme rybu v zeleninovém těstíčku a zasypeme nahrubo namletým červeným pepřem.