Pikantní salát z bílých fazolí, žampiónů a smetany
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 311 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 608 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 32.2 mg
 - Draslík 584.5 mg
 - Vláknina 12050.6 mg
 - Vitamín A 12050.6 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.8 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné jarní cibulky pokrájíme na tenká kolečka. V pánvi rozehřejeme máslo, na něm cibulku za stálého míchání zpěníme. Stroužek česneku utřeme.
 - 
                                2
Konzervované bílé fazole a sterilované malé žampióny scedíme a dáme je do mísy. Přimícháme k nim zpěněnou cibulku, česnek, čerstvě pomletý pepř a zakysanou smetanu. Vše promícháme, podle chuti dosolíme, salát rozdělíme do misek a podáváme.