Medailonky z vepřové panenky se zázvorem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 306 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 503 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 49 mg
 - Draslík 2262.5 mg
 - Vláknina 13436.6 mg
 - Vitamín A 13436.6 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.8 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřovou panenku omyjeme, osušíme, nakrájíme příčně na medailonky silné přibližně 7mm. Plátky ochutíme čerstvě pomletým pepřem, dáme je do mísy, pokapeme chilli olejem a promícháme.
 - 
                                2
Očištěnou jarní cibulku pokrájíme na kolečka. Omytou oranžovou papriku rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme ji na proužky. Očištěné žampióny pokrájíme na plátky. Oloupaný zázvor nakrájíme na plátky silné jako žampióny.
 - 
                                3
V pánvi rozpálíme sezamový olej, na něm zprudka orestujeme medailonky masa dozlatova. Restujeme je přibližně 2 minuty z každé strany. Poté je osolíme a odložíme do předehřáté mísy, abychom je uchovali horké.
 - 
                                4
V pánvi na zbylém oleji orestujeme cibulku se zázvorem, přidáme žampióny a nakonec papriku. Společně vše restujeme za stálého promíchávání asi 4 minuty. Zeleninu podle chuti osolíme a opepříme.
 - 
                                5
Na talíře poklademe úhledně vepřové medailonky, do středu dáme restovanou zeleninu se žampióny a hned servírujeme.