Zeleninová směs s tofu na sladkokyselo
Suroviny
- 250 g Zelí čínské
 - 200 g Hrášek
 - 250 g Sýr sójový - Tofu
 - 0.5 kávová lžička Chilli papričky - vločky
 - 4 ks Šalotka
 - 8 ks Klasy kukuřičné mražené
 - 2 ks Paprika červená
 - 1 hrst Koriandr čerstvý
 - 3 stroužek Česnek
 - 4 polévková lžíce Vývar zeleninový
 - 2 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 1 polévková lžíce Cukr krupice
 - 2 polévková lžíce Ocet rýžový
 - 0.18 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 269 kcal
 - Sacharidy 48 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 99 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 46 g
 - Cholesterol 0.1 mg
 - Draslík 944 mg
 - Vláknina 11689.5 mg
 - Vitamín A 11689.5 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 97.3 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupaný česnek nakrájíme nadrobno, šalotku na tenké plátky. Ve woku rozpálíme olej a obojí na něm cca 2-3 minuty osmhaneme dozlatova. Přidáme nakrouhané zelí a cca 1/2 minuty prohříváme. Mezitím průběžně potřepáváme s pánví. Poté vmícháme na plátky nakrájené kukuřičné klasy a znovu prohřejeme. Za stálého míchání postupně přidáme na plátky pokrájené papriky bez semínek, hrášek a na kostičky nakrájené tofu. Každou přidanou surovinu cca 1/2 minuty prohříváme. Na závěr podlijeme vývarem a zastříkneme sójovou omáčkou.
 - 
                                2
V kastrůlku smícháme cukr s octem a za stálého míchání zahříváme do rozpuštění cukru. Vlijeme do pánve, posypeme chilli vločkami, najemno nasekanou koriandrovou natí, důkladně promícháme, rozdělíme do misek a ihned podáváme.