Hovězí roláda pečená
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 261 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 980 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 130.6 mg
 - Draslík 43.4 mg
 - Vláknina 305 mg
 - Vitamín A 305 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.6 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí maso opláchneme, rozřízneme na plát, naklepeme jej a osolíme.
 - 
                                2
Slaninu očistíme a nakrájíme na malé kostičky, necháme ji částečně roztavit a přidáme na kostky nakrájené vařené uzené maso. Krátce osmahneme, zalijeme rozkvedlanými vejci a necháme ztuhnout.
 - 
                                3
Směs opepříme, přidáme kapii nakrájenou na nudličky, vše promícháme a necháme zchladnout.
 - 
                                4
Po vychladnutí vaječnou směs rozetřeme na připravený plát, zavineme a svážeme provázkem nebo režnou nití.
 - 
                                5
Roládu na horkém tuku rychle opečeme ze všech stran, podlijeme vodou a dáme do trouby péci.
 - 
                                6
Po zapečení roládu přikryjeme poklicí a za občasného přelévání dopečeme.
 - 
                                7
Měkkou roládu vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, zasmahneme, zalijeme vodou, rozmícháme a povaříme.
 - 
                                8
Nakonec šťávu přecedíme, přisolíme, zjemníme máslem a ještě převaříme.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
