Grilované hovězí s marinovanými bramborami
Suroviny
- 300 g Brambory
 - 40 g Cukr krupice
 - 6 g Zázvor celý
 - 15 ml Olej olivový
 - 10 ml Omáčka sójová
 - 90 ml Ocet kvasný lihový
 - 15 ml Voda pitná
 - 30 ml Worcester (worcesterská omáčka)
 - 10 ml Protlak rajčatový
 - 2 špetka Sůl
 - 1 kg Hovězí maso přední
 - 2 polévková lžíce Rajčata zelená
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 208 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 158 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 62 mg
 - Draslík 485 mg
 - Vláknina 1572.4 mg
 - Vitamín A 1572.4 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.4 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso osolíme, opepříme a potřeme olejem. Maso převážeme provázkem do balíčku. Brambory oloupeme a pokrájíme na menší kusy. Zázvor oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Zázvor, ocet, sójovou omáčku, cukr, protlak, worcester a špetku soli promícháme a uvedeme k varu. Vaříme do zhoustnutí. Vznikne nám tak marináda na maso. Zbytek oleje smícháme s vodou, pestem, drceným česnekem. Směsí zalijeme brambory a dobře promícháme.
 - 
                                2
Brambory a maso dáme grilovat nad rozpálený gril. Maso potíráme marinádou a grilujeme cca 90 minut. Brambory grilujeme v přímém žáru 40 minut.