Hovězí maso na červeném víně s oreganem
Suroviny
- 750 g Hovězí svíčková
 - 80 ml Víno červené
 - 185 ml Hovězí vývar základní
 - 1 kávová lžička Oregano sušené
 - 2 kávová lžička Protlak rajčatový
 - 1 ks Cibulka jarní
 - 3 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
 - 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 340 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 229 mg
 - Bílkoviny 43 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 84.8 mg
 - Draslík 743.1 mg
 - Vláknina 816.5 mg
 - Vitamín A 816.5 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.2 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Máslo a ostrou hořčici smícháme, směsí potřeme hovězí svíčkovou, smažíme na silném plameni 2 - 3 minuty ze všech stran, přitom dbáme anto, aby se hořčice nepřipálila. Orestované maso vybereme z pánve a odložíme.
 - 
                                2
Na středním ohni rozpálíme olivový olej, na něm 4 minuty restujeme svazek jemně nakrájené jarní cibulky, hotové vyndáme a odložíme.
 - 
                                3
Připravíme vinnou směs z rozetřeného česneku a červeného vína, které necháme na pánvi trochu odpařit. Přilijeme hovězí vývar, přidáme rajčatový protlak a sušené oregano; po přivedení k varu stáhneme plamen a vaříme - 3 minuty.
 - 
                                4
Předem orestované maso a cibulku narovnáme do hliněné mísy na zapékání (nebo skleněné, protože šťáva z masa se neodpaří), polijeme vinnou směsí. Mísu poté překryjeme alobalem, vložíme do trouby předehřáté na 200°C a pečeme 40 - 45 minut.
 - 
                                5
Upečené maso nakrájíme na plátky, přidáme jarní cibulku a omáčku.