Sekaná pečeně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 296 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 921 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 70.6 mg
 - Draslík 185.2 mg
 - Vláknina 885 mg
 - Vitamín A 885 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.7 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí a vepřové maso omyjeme, mírně osolíme a jemně umeleme s cibulí. Za postupného přilévání studené vody vymícháme na lepkavou hmotu.
 - 
                                2
Vepřový bůček opláchneme, vykostíme a polovinu na hrubo umeleme, druhou polovinu nakrájíme na kostičky.
 - 
                                3
Do masové hmoty přidáme strouhanku, mléko, rozmíchané vejce, pepř, česnek utřený se solí, prosátou mouku, umletý i nakrájený bůček a slaninu. Vše dobře promícháme a ze směsi tvarujeme šišky, které vkládáme do pekáče vytřeného tukem.
 - 
                                4
Po krátkém zapečení sekanou podlijeme trochou vody a za občasného přelévání šťávou (výpekem) a dolévání vody ji upečeme do zlatavé barvy.
 - 
                                5
Nakonec upečenou sekanou vyjmeme, výpek rozředíme vodou, přisolíme, přecedíme a převaříme.