Medailonky z husích jater
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 371 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 1872 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 401.3 mg
 - Draslík 480.9 mg
 - Vláknina 9090 mg
 - Vitamín A 9090 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.5 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 38.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěná a omytá husí játra osolíme, okořeníme a nenakrájená dusíme pod pokličkou v červeném víně. Přidáme cibulky a očištěné, nakrájené žampiony. Játra přeléváme šťávou, po změknutí je vyjmeme a necháme vychladnout.
 - 
                                2
Krajíce chleba opečeme na pánvi na másle a potom z nich vykrajujeme kulaté koláčky. Potřeme je směsí ze žampionů, šalotky a husté šťávy z jater, kterou jsme propasírovali sítem.
 - 
                                3
Játra nakrájíme na řezy a položíme na pomazané chlebové koláčky.
 - 
                                4
Podáváme jako studený předkrm.