Játrová paštika se zahradními bylinkami
Suroviny
- 500 g Játra kuřecí
 - 400 g Máslo čerstvé
 - 200 g Slanina vepřová
 - 0.5 kávová lžička Tymián sušený
 - 0.5 kávová lžička Rozmarýn sušený
 - 2 ks Cibule
 - 2 ks Bobkový list
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Nové koření mleté
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Likér Cointreau
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 766 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 74 g
 - Sodík 377 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 390.2 mg
 - Draslík 321.4 mg
 - Vláknina 1443.8 mg
 - Vitamín A 1443.8 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.2 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 81.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V pánvi na středním ohni rozpustíme máslo, přidáme nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a restujeme 3 minuty do měkka. Pak vložíme očištěná, nahrubo pokrájená kuřecí játra, nadrobno nakrájenou slaninu a restujeme 5 minut.
 - 
                                2
Dále vmícháme sušený tymián a rozmarýn, nové koření, bobkový list, sůl, pepř a přilijeme koňak nebo likér (např. Cointreau). Vaříme na mírném ohni až do vypaření veškeré tekutiny. Vytáhneme bobkové listy.
 - 
                                3
Uvařenou směs dohladka rozmixujeme.