Ledový salát s játry a zeleninou
Suroviny
- 70 g Anglická slanina
 - 150 g Játra kuřecí
 - 150 g Jogurt bílý
 - 1 kávová lžička Hořčice
 - 1 kávová lžička Med včelí
 - 0.25 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cuketa
 - 1 ks Salát ledový
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 ks Tymián čerstvý
 - 3 špetka Pepř černý mletý
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Víno bílé
 - 1 polévková lžíce Pažitka
 - 3 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 413 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 607 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 292.3 mg
 - Draslík 865.5 mg
 - Vláknina 12384.5 mg
 - Vitamín A 12384.5 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 127.3 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ledový salát zbavíme vrchních listů, rozpůlíme a polovinu nakrájíme na kostičky, vložíme do mísy, zakapeme citronovou šťávou a olivovým olejem. Omytou papriku zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky. Cuketu opláchneme a nakrájíme na kostičky.
 - 
                                2
Na rozpáleném oleji smažíme cuketu s paprikou, osolíme a opepříme.
 - 
                                3
Játra očistíme, opereme, necháme okapat a nakrájíme na kousky. Plátky slaniny nakrájíme na kostičky. Oloupaný česnek nasekáme nadrobno, tymián nakrájíme najemno.
 - 
                                4
Slaninu opečeme na pánvi, až zezlátne, přidáme játra a orestujeme. Poté opepříme, přimícháme česnek, tymián a krátce zarestujeme. Na závěr zalijeme vínem, necháme odpařit alkohol a osolíme.
 - 
                                5
Na dresink smícháme všechny suroviny (pažitku nakrájíme nadrobno).
 - 
                                6
Listy ze zbylé poloviny salátu rozložíme na talíře, poklademe zeleninovým salátem, orestovanou zeleninou, osmaženými játry a přelijeme dresinkem.