Hovězí pečeně s křenem
Suroviny
- 1000 g Hovězí maso zadní
 - 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Citrony
 - 1 ks Paprika zelená
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 0.75 šálek Kečup
 - 0.5 šálek Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Křen
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 2 polévková lžíce Olej stolní
 - 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 421 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 485 mg
 - Bílkoviny 56 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 146.8 mg
 - Draslík 328.1 mg
 - Vláknina 6147.3 mg
 - Vitamín A 6147.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 49.3 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté maso v celku opečeme v pekáči na oleji po všech stranách. Vyjmeme je a necháme na teplém místě.
 - 
                                2
Ve výpeku osmahneme jemně nakrájenou cibuli a papriku, přidáme prolisovaný česnek, krátce osmahneme, zaprášíme moukou a za stálého míchání opékáme 2 minuty.
 - 
                                3
Do pekáče vrátíme maso, osolíme je a opepříme. Přidáme rajčata, vodu, kečup, worcester a promícháme. Nakonec přidáme nastrouhaný křen, dílky omytého citronu bez pecek a pod pokličkou pečeme ve středně vyhřáté troubě 2–3 hodiny.
 - 
                                4
Hotovou pečeni podle chuti přisolíme, odstraníme citron a podáváme.