Myslivecká hovězí pečeně
Suroviny
- 100 g Cibule
 - 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 50 g Slanina vepřová
 - 30 g Ocet kvasný lihový
 - 30 g Sůl
 - 150 g Tuk
 - 100 g Petržel - nať
 - 30 g Cukr krupice
 - 150 g Zelenina kořenová
 - 3 g Divoké koření celé
 - 750 g Hovězí maso zadní
 - 300 ml Mléko polotučné
 - 100 ml Smetana 12% (konzumní)
 - 50 ml Víno bílé
 - 800 ml Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 345 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 1272 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 68.2 mg
 - Draslík 110.4 mg
 - Vláknina 2410 mg
 - Vitamín A 2410 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.3 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí maso opláchneme, protkneme slaninou a osolíme.
 - 
                                2
Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky a osmažíme na polovině tuku.
 - 
                                3
Přidáme maso, krátce je opečeme, podlijeme trochou vlažné vody, přidáme divoké koření, zastříkneme octem a pod poklicí dusíme (pečeme)v troubě doměkka. Během pečení maso obracíme, přeléváme šťávou a doléváme vlažnou vodou.
 - 
                                4
Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme světlou zásmažkou připravenou ze zbylého tuku a prosáté mouky, rozmícháme a zalijeme vodou, znovu zamícháme.
 - 
                                5
Omáčku uvedeme do varu, přilijeme mléko a za občasného promíchání provaříme. Během varu omáčku ochutíme solí, cukrem, převařeným octem a bílým vínem.
 - 
                                6
Ke konci varu přilijeme smetanu, krátce povaříme a přecedíme přes hustý cedník.
 - 
                                7
Nakonec do omáčky přidáme najemno nasekanou petrželku a povaříme.