Telecí kolena po selsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 570 kcal
 - Sacharidy 38 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 1283 mg
 - Bílkoviny 63 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 187.5 mg
 - Draslík 1759 mg
 - Vláknina 15236.3 mg
 - Vitamín A 15236.3 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 38.3 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Telecí kolena rozřízneme, osolíme, opeříme, obalíme v mouce a na pánvi v rozpáleném oleji osmažíme.
 - 
                                2
Kolena přendáme do hrnce, přisypeme na kolečka nakrájenou cibuli a karotku, posekané bylinky, zalijeme vývarem a povaříme půl hodiny. Nyní přidáme kostičky brambor, čerstvý hrášek, přilijeme vývar, aby byla zelenina ponořená, povaříme ještě 30 až 40 minut.
 - 
                                3
Maso vyndáme, obereme od kosti, nakrájíme na menší kousky a vrátíme do vývaru. Hrnec stáhneme z ohně nebo ještě chvíli povaříme, aby se tekutina odpařila na požadovanou hustou.