Svíčkové řezy se zelenou fazolkou
Suroviny
- 100 g Fazolky ve slaném nálevu - sterilované
 - 400 g Hovězí svíčková
 - 100 g Hříbky čerstvé
 - 80 g Karotka
 - 1.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Kmín drcený
 - 1 kávová lžička Pepř bílý
 - 2 ks Šalotka
 - 2 stroužek Česnek
 - 1.5 dl Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 312 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 440 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 48 mg
 - Draslík 859.4 mg
 - Vláknina 2656 mg
 - Vitamín A 2656 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.7 mg
 - Vitamín E 3.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Špalíček hovězí svíčkové omyjeme a osušíme. Pak ho nakrájíme na medailonky, silné asi 7-8 mm. Česnek s mladou karotkou očistíme a omyjeme. Mladou karotku nakrájíme na kolečka. Česnek prolisujeme. Čerstvé hříbky očistíme, omyjeme a pokrájíme na plátky. Konzervovanou zelenou fazolku scedíme z nálevu a necháme ji odkapat. Šalotku drobně pokrájíme.
 - 
                                2
V pánvi rozpálíme olej a medailonky ze svíčkové rychle orestujeme. Z každé strany necelou minutu. Pak medailonky odložíme do mísy, osolíme je, posypeme bílým pepřem a zakryjeme. Na výpek dáme cibuli, česnek, karotku, promícháme a krátce restujeme dozlatova. Přidáme hřiby, mírně je osolíme, posypeme kmínem na ně navrstvíme maso, přilijeme vodu, zakryjeme pokličkou a dusíme doměkka 15 minut. Občas promícháme. V rendlíku si na roztopeném másle ohřejeme fazolky.
 - 
                                3
Porce masa dáme na talíře, okolo masa dáme cibuli s karotkou, hřiby, zelenou fazolku, polijeme výpekem a servírujeme.