Pečené hovězí s kořením a brusinkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 863 kcal
 - Sacharidy 41 g
 - Tuky 43 g
 - Sodík 570 mg
 - Bílkoviny 80 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 228 mg
 - Draslík 1132.1 mg
 - Vláknina 10988 mg
 - Vitamín A 10988 mg
 - Vitamín B6 1.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.8 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mouku smícháme s nastrouhaným muškátovým oříškem, maso omyjeme, osušíme a ze všech stran dobře obalíme v moučné směsi.
 - 
                                2
V silnostěnném kastrole rozpálíme sádlo a maso na něm ze všech stran osmažíme, až maso zhnědne.
 - 
                                3
V rendlíku promícháme mošt se scezenými brusinkami a cukrem a lehce povaříme asi 2 minuty. Směsí přelijeme maso, přidáme k němu skořici, hřebíček, maso ze všech stran osolíme a pod poklicí dusíme zhruba 2,5 hodiny. Během dušení dbáme, aby se maso nepřichytilo dna, občas ho obrátíme.
 - 
                                4
Měkké maso nakrájíme na plátky, naskládáme na nahřátou servírovací mísu a přelijeme šťávou, z níž jsme odstranili hřebíček a skořici.