Kotlíkový guláš s nočky
Suroviny
- 250 g Cibule
 - 20 g Česnek
 - 30 g Paprika mletá sladká
 - 900 g Brambory
 - 375 g Hovězí maso přední
 - 750 g Vepřový bok
 - 100 g Tuk
 - 40 g Sůl
 - 1 g Kmín celý
 - 1 g Pepř černý mletý
 - 400 g Lečo sterilované
 - 15 g Feferony
 - 80 g Vejce slepičí
 - 300 g Mouka pšeničná hrubá
 - 500 ml Hovězí vývar základní
 - 2 l Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 749 kcal
 - Sacharidy 42 g
 - Tuky 54 g
 - Sodík 1871 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 120.6 mg
 - Draslík 894 mg
 - Vláknina 9237 mg
 - Vitamín A 9237 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.5 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřový bůček omyjeme a zbavíme kostí. Hovězí maso opláchneme a spolu s bůčkem nakrájíme na malé kousky.
 - 
                                2
Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a na tuku osmažíme dozlatova. Přidáme mletou papriku, zpěníme ji a podlijeme vodou.
 - 
                                3
Do tohoto základu dáme nakrájené maso, osolíme, přidáme utřený česnek, mletý pepř, kmín a dusíme do poloměkka. Potom přidáme brambory nakrájené na kostky a znovu dusíme.
 - 
                                4
Nakonec do guláše přidáme drcené feferony, lečo, zalijeme vodou a vše dusíme doměkka.
 - 
                                5
Uvaříme nočky a přidáme je do hotového guláše.
 - 
                                6
Příprava nočků: Z prosáté hrubé mouky a vajec vypracujeme husté těsto. Pomocí lžičky z něho vykrajujeme malé noky, nebo je na hrubém struhadle nastrouháme a v osolené vodě je uvaříme doměkka.
 - 
                                7
Guláš můžeme podávat ve speciálních kotlících.