Hovězí guláš po maďarsku
Suroviny
- 800 g Cibule
 - 800 g Hovězí maso přední
 - 500 ml Masový vývar
 - 0.5 kávová lžička Kmín drcený
 - 1 ks Brambory
 - 0.5 ks Feferony
 - 2 špetka Sůl
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
 - 1 polévková lžíce Paprika mletá pálivá
 - 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
 - 4 polévková lžíce Olej z pšeničných klíčků
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 527 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 694 mg
 - Bílkoviny 46 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 124 mg
 - Draslík 1148.7 mg
 - Vláknina 8489.8 mg
 - Vitamín A 8489.8 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.4 mg
 - Vitamín E 2.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyjeme a osušíme maso a rozkrájíme je na kostky asi 3 krát 3 centimetry. Pokrájené maso osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Oloupeme cibuli a pokrájíme ji na plátky. Bramboru oškrábeme a pokrájíme na kostičky.
 - 
                                3
V kastrolu rozehřejeme olej a necháme na něm zesklovatět cibuli. Pak přisypeme kostky masa a opečeme je. Přidáme na maso sladkou i pálivou papriku, kmín, nadrobno nasekanou feferonku, kostky brambor a rajčatový protlak. Krátce podusíme a přilijeme masový vývar. Počkáme, dokud nepřijde k varu. Ztlumíme teplotu a 90 minut dusíme, občas promícháme.
 - 
                                4
Hotový guláš rozdělíme na talíře a servírujeme.