Vařené hovězí maso se zeleninovým protlakem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 490 kcal
 - Sacharidy 45 g
 - Tuky 248 g
 - Sodík 184 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 36 g
 - Cholesterol 92.6 mg
 - Draslík 1519 mg
 - Vláknina 20259.8 mg
 - Vitamín A 20259.8 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 32.2 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 23.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté maso vaříme v osolené vodě asi 1 1/2 hodiny.
 - 
                                2
Přidáme očištěnou mrkev, oloupanou cibuli a brambory nakrájené na kostičky a vaříme ještě 1/2 hodiny.
 - 
                                3
Maso vyjmeme a zeleninu s bramborami umeleme na kaši. Přidáme máslo a pepř. Pokud je kaše příliš hustá, zředíme ji trochou mléka.
 - 
                                4
Maso nakrájíme na plátky, položíme na kaši a podáváme.