Vařené kefte s omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 348 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 200 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 200.2 mg
 - Draslík 531.6 mg
 - Vláknina 3034.8 mg
 - Vitamín A 3034.8 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.4 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pokrájenou cibuli, vařenou rýži, vejce, pepř, sůl a mleté maso smícháme dohromady.
 - 
                                2
Z hotové směsi tvoříme kuličky, které obalujeme v hladké mouce.
 - 
                                3
Do 600ml vařící vody vhodíme tuk, sůl a přivedeme k varu. Ve vařící vodě povaříme cca 15 minut připravené masové kuličky.
 - 
                                4
Uvařené maso servírujeme s omáčkou připravenou z citrónové šťávy, žloutku a 3 lžic vývaru z masa. Vše posypeme nakrájenou petrželkou.