Mexický sekaný řízek
Suroviny
- 400 g Rajčata
 - 400 g Maso mleté - mix
 - 400 g Fazole červené sterilované
 - 80 ml Hovězí vývar základní
 - 150 ml Chilli omáčka
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Koriandr mletý
 - 1 ks Avokádo
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 3 ks Paprikové lusky čerstvé
 - 1 ks Feferony
 - 2 ks Cibulka jarní
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 3 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Strouhanka
 - 1.27 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 737 kcal
 - Sacharidy 52 g
 - Tuky 48 g
 - Sodík 774 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 52 g
 - Cholesterol 81.8 mg
 - Draslík 1649.9 mg
 - Vláknina 30963.3 mg
 - Vitamín A 30963.3 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 124.4 mg
 - Vitamín E 2.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jednu oloupanou cibuli, česnek a očištěnou feferonku nasekáme. Mleté maso promícháme s cibulí, strouhankou, koriandrem, vejcem, polovinou česneku a feferonek. Osolíme a opepříme. Ze směsi vytvarujeme 6 řízků.
 - 
                                2
Zbylou oloupanou cibuli, očištěné papriky a rajčata nakrájíme nadrobno, fazole scedíme a necháme okapat.
 - 
                                3
Cibuli, česnek, feferonky a papriky podusíme na lžíci rozehřátého oleje. Přimícháme rajčata a fazole, podlijeme vývarem a chilli omáčkou. Zvolna vaříme asi 10 minut.
 - 
                                4
Připravené řízky osmažíme po obou stranách na oleji.
 - 
                                5
Do omáčky přidáme na kolečka nakrájenou jarní cibulku a nadrobno nakrájenou dužinu z avokáda.
 - 
                                6
Řízky upravíme na talíře s omáčkou a podáváme.