Hovězí polévka s knedlíčky a těstovinami
Suroviny
- 80 g Sýr Parmezán
 - 225 g Hovězí maso mleté
 - 90 g Těstoviny Spaghettini
 - 1 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
 - 30 ml Mléko polotučné
 - 1000 ml Hovězí vývar základní
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Muškátový oříšek
 - 1 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 293 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 1099 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 110.6 mg
 - Draslík 415.2 mg
 - Vláknina 1608.5 mg
 - Vitamín A 1608.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.1 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve připravíme masové knedlíčky. Z chleba odstraníme kůrku a nalámeme jej na menší kousky do misky, přilijeme mléko a necháme chvíli odstát, aby se chléb nasákl. V další misce smícháme mleté hovězí maso, česnek, 30g nastrouhaného parmezánu, petržel a vejce.
 - 
                                2
Z chleba vymačkáme přebytečné mléko a přidáme jej k masové směsi. Nakonec přisypeme nastrouhaný muškátový oříšek, sůl a pepř. Takto připravenou smě prohněteme a vytvoříme malé knedlíčky.
 - 
                                3
Osolený a opepřený hovězí vývar přivedeme k varu a vložíme do něj masové knedlíčky a těstoviny nalámané na malé kousky. Opatrně promícháme. Uvedeme opět do varu a necháme vařit 8 minut. Polévku podle chuti dokořeníme.
 - 
                                4
Podávame se zbylým nastrouhaným parmezánem a nasekanou petrželkou.