Špagety s omáčkou z mletého hovězího
Suroviny
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 430 g Špagety
 - 400 g Hovězí maso mleté
 - 30 ml Olej olivový
 - 450 ml Hovězí vývar základní
 - 45 ml Víno červené
 - 1 kávová lžička Bylinky čerstvé - svazek
 - 0.25 kávová lžička Pepř cayenský
 - 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
 - 1 kávová lžička Oregano sušené
 - 1 ks Cibule
 - 1 hrst Sýr Parmezán
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 2 l Voda pitná
 - 3 polévková lžíce Kečup
 - 1 polévková lžíce Rajčatová pasta
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 728 kcal
 - Sacharidy 93 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 789 mg
 - Bílkoviny 42 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 68.8 mg
 - Draslík 731.1 mg
 - Vláknina 3776.8 mg
 - Vitamín A 3776.8 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.1 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hluboké pánvi zahřejeme olej, vložíme cibuli nakrájenou na drobné kousky a utřený česnek. Často mícháme a smažíme na mírném ohni 5 minut, až je cibule měkká. Přimícháme směs bylinek a cayenský pepř. Smažíme další 3 minuty. Přimícháme hovězí mleté maso, často mícháme a smažíme na mírném ohni 5 minut. Kousky mletého masa oddělujeme vařečkou.
 - 
                                2
Přidáme nakládaná nakrájená rajčata, kečup, pastu ze sušených rajčat, worcestrovou omáčku, oregano a dostatek černého pepře. Přilijeme vývar a červené víno a za stálého míchání uvedeme do varu. Přikryjeme pánev a dusíme 30 minut pří mírné teplotě, občas zamícháme.
 - 
                                3
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. Omáčku ochutnáme a dle potřeby dosolíme. Těstoviny přelijeme omáčkou a posypeme trochou nastrouhaného parmezánu. Ihned podáváme.