Milánské cannelloni
Suroviny
- 60 g Cibule
 - 30 g Máslo čerstvé
 - 425 g Protlak rajčatový sterilovaný
 - 250 g Protlak rajčatový sterilovaný
 - 50 g Sýr Parmezán
 - 5 g Sůl
 - 5 g Sůl
 - 5 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 10 g Petržel - nať
 - 5 g Cukr krupice
 - 20 g Bazalka
 - 3 g Pepř černý celý
 - 500 g Hovězí maso mleté
 - 5 g Oregano sušené
 - 125 g Sýr Ricotta
 - 200 g Cannelloni
 - 150 g Mozzarella
 - 250 ml Mléko polotučné
 - 125 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 stroužek Česnek
 - 0.04 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 - 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 567 kcal
 - Sacharidy 46 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 1223 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 141.9 mg
 - Draslík 907.4 mg
 - Vláknina 6788.3 mg
 - Vitamín A 6788.3 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17 mg
 - Vitamín E 2.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Náplň: nakrájenou cibuli a drcený česnek smažíme na oleji, průběžně promícháváme, až cibule změkne. Přidáme mleté maso a smažíme do hněda, případné hrudky rozmačkáme vařečkou. Poté maso promícháme se špenátem i rajčatovým protlakem, chvíli vaříme a odstavíme. Smícháme sýr Ricotta, vejce, dobromysl, sůl a pepř, směs důkladně vmícháme do masa se špenátem a rajčatovým protlakem.
 - 
                                2
Bešamelová omáčka: do hrnce vlijeme mléko, přidáme snítku petrželky a celý pepř, následně přivedeme k varu. Odstavíme, necháme asi 10 minut stát. Petrželku a pepř odstraníme.
 - 
                                3
Na malém ohni rozpustíme máslo, přidáme mouku a mícháme, až vznikne hladká kaše. Odstavíme, postupně vmícháme přecezené mléko. Omáčku znovu zahříváme, průběžně promícháváme k varu, dokud nezačne houstnout. Ztlumíme oheň, omáčku krátce povaříme, poté do ní vmícháme smetanu a osolíme.
 - 
                                4
Rajčatová omáčka: suroviny smícháme v hrnci, přivedeme k varu, ztlumíme oheň a 5 minut mírně povaříme. Omáčku osolíme a opepříme.
 - 
                                5
Pomocí sáčku na zdobení dortů nebo lžičkou naplníme cannelloni náplní z hovězího masa a špenátu.
 - 
                                6
Na dno pekáče dáme trochu rajčatové omáčky a vložíme do ní cannelloni. Na těstoviny nalijeme bešamelovou omáčku, poté zbývající rajčatovou omáčku. Pokrm posypeme směsí nastrouhaných sýrů a zapékáme bez pokličky 35 - 40 minut do zlatova.