Ravioly z bramborového těsta
Suroviny
- 450 g Brambory
 - 60 g Máslo čerstvé
 - 100 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 125 g Hovězí maso mleté
 - 175 g Mouka pšeničná hladká
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 kávová lžička Bazalka
 - 1 ks Celer - nať
 - 3 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 ks Šalotka
 - 1 stroužek Česnek
 - 1.5 l Voda pitná
 - 1.5 dl Hovězí vývar základní
 - 1 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 502 kcal
 - Sacharidy 57 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 392 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 315 mg
 - Draslík 819.9 mg
 - Vláknina 6339.5 mg
 - Vitamín A 6339.5 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.2 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 22.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rozehřejeme v pánvi olej a smažíme 4 minuty mleté hovězí maso. Přidáme pokrájené šalotky, česnek a smažíme, dokud cibule nezesklovatí. Přimícháme lžíci hladké mouky a rajčatový protlak a minutu povaříme. Přilijeme hovězí vývar, rajčata, nastrouhaný celer, půl dávky soli a pepře a bazalku. Dusíme 20 minut, poté odstavíme z ohně a necháme vychladnout.
 - 
                                2
Ve vařící vodě vaříme brambory, dokud nebudou měkké. Uvařené brambory rozmačkáme a dáme do mísy, přidáme olej a žloutky. Osolíme, opepříme, přisypeme mouku a vymícháme těsto. Těsto rozválíme, rozdělíme na 24 stejných dílů a vytvarujeme z nich tenké placičky. Lžící dáme na polovinu každé placky náplň, placičky přeložíme a zmáčkneme okraje, aby náplň nevypadla.
 - 
                                3
Rozpustíme v pánvi máslo a ravioli smažíme 8 minut do zlatova. Jednou obrátíme. Podáváme horké.