Tacos s mletým hovězím
Suroviny
- 160 g Cibule
 - 150 g Salát hlávkový
 - 5 g Sůl
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 3 g Kmín drcený
 - 200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 10 g Chilli paprička
 - 10 g Chilli koření mleté
 - 400 g Hovězí maso mleté
 - 20 g Koriandr čerstvý
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 8 ks Tortilla
 - 3 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Tymián čerstvý
 - 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 4 polévková lžíce Smetana jihočeská zakysaná15%
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 441 kcal
 - Sacharidy 56 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 699 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 55 g
 - Cholesterol 62 mg
 - Draslík 822.4 mg
 - Vláknina 17856.2 mg
 - Vitamín A 17856.2 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.8 mg
 - Vitamín E 2.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na pánvi rozpálíme olej, přidáme mleté maso, nasekanou cibuli, drcený česnek, 5 minut průběžně promícháváme a smažíme, než maso zhnědne a zelenina změkne.
 - 
                                2
Vložíme chilli koření, papriku, kmín a ještě 2 minuty mícháme a smažíme. Přidáme rajčata, přikryjeme a na středním plameni 5 minut podusíme. Dochutíme pepřem a solí, odstavíme a přimícháme pokrájenou chilli papričku a koriandr.
 - 
                                3
Placky tortilla tacos dáme na plech a 2-3 minuty je ohříváme v troubě na 180 °C, pokud není v návodu na obalu uvedeno jinak. Placky naplníme masem a ihned podáváme.