Kapustové karbanátky s mletým masem
Suroviny
- 800 g Kapusta hlávková
 - 40 g Máslo čerstvé
 - 50 g Strouhanka
 - 250 g Maso mleté - mix
 - 60 g Mouka pšeničná hladká
 - 200 ml Mléko polotučné
 - 5.34 ml Olej rostlinný
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Majoránka
 - 2 ks Cibule
 - 3 ks Rohlíky bílé
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 3 stroužek Česnek
 - 1.5 l Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 516 kcal
 - Sacharidy 51 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 277 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 160.8 mg
 - Draslík 846 mg
 - Vláknina 10796.5 mg
 - Vitamín A 10796.5 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 196 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z kapusty odkrojíme zvadlé a poškozené listy, kapustu rozkrojíme na čtvrtky, vložíme do vroucí vody a vaříme alespoň 15 minut. Poté kapustu slijeme, necháme okapat. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na másle. Česnek prolisujeme, rohlíky nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem. Mleté maso dobře rozmícháme.
 - 
                                2
Z uvařené kapusty odkrojíme silná žebra, kapustu nakrájíme a umeleme na masovém strojku. V míse promícháme mleté maso s kapustou, cibulí, solí, pepřem, majoránkou, česnekem, vejci a vymačkanými rohlíky. Je-li hmota příliš řídká, přisypeme prosátou strouhanku.
 - 
                                3
Z hmoty tvoříme karbanátky, obalujeme v mouce a smažíme na rozpáleném oleji.