Mleté hovězí maso s cizrnou a ořechy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 207 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 93 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 59.6 mg
 - Draslík 415.7 mg
 - Vláknina 2375.6 mg
 - Vitamín A 2375.6 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.2 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Ořechy jemně nasekáme. Pomeranč oloupeme a nakrájíme na plátky. Cizrnu namočníme alespoň na 30 minut do studené vody.
 - 
                                2
Mleté maso v míse okořeníme vegetou a kari kořením, osolíme a důkladně promícháme.
 - 
                                3
V pánvi rozehřejeme máslo a na něm necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, pak přidáme maso a pečeme, dokud nezhnědne. Potom vmícháme rozinky a nasekané ořechy, přidáme bobkový list, zalijeme vodou a necháme pod pokličkou 20 minut dusit.
 - 
                                4
Namočenou cizrnu scedíme přes síto, propláchneme proudem studené vody a necháme okapat. Pak ji společně s plátky pomeranče dáme do pánve k masu a dusíme doměkka.
 - 
                                5
Masovou směs s cizrnou podáváme horkou.