Mleté hovězí maso v tortilách
Suroviny
- 325 g Kukuřice sladká v nálevu
 - 20 g Koriandr
 - 150 g Hovězí maso mleté
 - 200 g Salát ledový
 - 1 kávová lžička Kayenský pepř
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule červená
 - 1 ks Rajčata
 - 2 ks Chilli paprička zelená
 - 1 ks Limetka
 - 4 ks Tortilla
 - 0.17 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 271 kcal
 - Sacharidy 44 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 256 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 23.3 mg
 - Draslík 388 mg
 - Vláknina 10445 mg
 - Vitamín A 10445 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.2 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zelené chilli papričky rozkrojíme, pod tekoucí vodou z nich vypláchneme všechna semínka, osušíme je a pokrájíme nadrobno spolu s oloupanou cibulí i rajčetem. Několik lístků koriandru odložíme stranou na ozdobení hotového pokrmu, zbytek nasekáme. Z limetky vymačkáme šťávu.
 - 
                                2
Kukuřici scedíme, necháme na papírovém ubrousku oschnout, poté ji vložíme do misky a ručním mixerem rozmixujeme do hladka. Přidáme rajče s cibulí a koriandrem, zalijeme limetkovou šťávou, osolíme, přidáme špetku kayenského pepře, vše důkladně promícháme.
 - 
                                3
V hlubším kastrole rozehřejeme lžíci oleje, na kterém za stálého míchání 10 minut opékáme mleté hovězí maso. Když zhnědne, přidáme kayenský pepř a sůl. Ponecháme v teple.
 - 
                                4
Listy zeleného salátu rozkrájíme na proužky.
 - 
                                5
V pánvi rozehřejeme zbytek oleje, postupně vkládáme tortily a smažíme je na každé straně 2 minuty, aby se prohřály a změkly.
 - 
                                6
Na teplé tortily rozdělíme kukuřičnou kaši a hovězí maso, na jednu polovinu položíme proužky ledového salátu, přeložíme napůl, podáváme ozdobené lístečky koriandru.