Zapečený pórek
Suroviny
- 150 g Sýr Eidam cihla 40%
 - 400 g Maso mleté - mix
 - 100 ml Smetana 12% (konzumní)
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Pórek
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Mléko polotučné
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 2 polévková lžíce Strouhanka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 510 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 264 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 97.7 mg
 - Draslík 192.6 mg
 - Vláknina 3549.5 mg
 - Vitamín A 3549.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.3 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 27.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Větší pórek nakrájíme na 10 cm dlouhé válce a slupky vysunutím oddělíme tak, aby vznikly duté komínky.
 - 
                                2
V misce promícháme mleté maso, utřený česnek, vejce, strouhanku, mléko, sůl a pepř a směsí plníme připravené komínky z pórku.
 - 
                                3
Naplněné pórky vyskládáme do zapékací mísy, zalijeme rozšlehanou smetanou, v níž jsme rozmíchali jednu lžíci hladké mouky.
 - 
                                4
Zapékací mísu vložíme do trouby a pórky pečeme na 190 stupňů Celsia zhruba 25 - 30 minut. Ke konci na pórky rozložíme plátky sýra a ještě chvíli zapékáme, dokud se sýr nerozpustí.