Kopaničářský guláš
Suroviny
- 800 g Hovězí maso přední
 - 200 g Lečo sterilované
 - 100 g Sádlo syrové
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 3 ks Brambory
 - 5 ks Feferony
 - 2 ks Cibule
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 626 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 473 mg
 - Bílkoviny 45 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 147.8 mg
 - Draslík 1171.5 mg
 - Vláknina 5588.3 mg
 - Vitamín A 5588.3 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 36.6 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté maso nakrájíme na kousky. Na sádle osmahneme oloupanou, jemně pokrájenou cibuli, zpěníme na ní mletou papriku, přidáme protlak, podlijeme trochou vody, vložíme maso, feferonku a česnek. Osolíme a dusíme pod pokličkou do poloměkka.
 - 
                                2
Potom přidáme oloupané, na kousky rozkrájené brambory, lečo a dusíme do měkka.
 - 
                                3
Podáváme s chlebem nebo s bílým pečivem.