Papazjanije
Suroviny
- 600 g Brambory
 - 1 kávová lžička Pepř 4 barev
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Petržel kořen
 - 1 ks Bobkový list
 - 2 ks Mrkev kořen
 - 8 ks Česnek
 - 2 ks Feferony
 - 0.5 ks Celer bulvový
 - 2.75 l Voda pitná
 - 1 dl Víno bílé
 - 1 kg Hovězí maso přední
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 476 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 153 g
 - Sodík 401 mg
 - Bílkoviny 48 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 124 mg
 - Draslík 1566.8 mg
 - Vláknina 16564.5 mg
 - Vitamín A 16564.5 mg
 - Vitamín B6 1.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 71.5 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté maso nakrájíme na větší kousky, které osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Všechnu očištěnou a omytou kořenovou zeleninu (brambory, mrkev, petržel, celer, cibule) pokrájíme na silnější kolečka a dáme do mísy.
 - 
                                3
Feferonku posekanou nadrobno, očištěné celé stroužky česneku a drobně pokrájenou petrželovou nať přidáme do mísy k zelenině a vše promícháme.
 - 
                                4
Do druhé mísy připravíme marinádu z vody, vína, octa, rajčatového protlaku, sladké papriky a mouky.
 - 
                                5
Do zapékací mísy dáme vrstvu zeleniny, na ni poskládáme maso, zase vrstvu zeleniny, pak znovu maso a nakonec vrstvu zeleniny.
 - 
                                6
Vše přelijeme marinádou, zakryjeme pokličkou a dusíme v troubě při 180°C skoro 3 hodiny.