Zahuštěná hovězí polévka s červenou řepou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 421 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 348 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 90 mg
 - Draslík 877.7 mg
 - Vláknina 9411.4 mg
 - Vitamín A 9411.4 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.4 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 29 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Červenou řepu oloupeme, nakrájíme na nudličky, petrželovou nať nasekáme nadrobno.
 - 
                                2
Hovězí maso uvaříme v tlakovém hrnci doměkka, maso vyjmeme a nakrájíme na kostičky. Červenou řepu zakapeme octem a na másle udusíme trochou vývaru doměkka.
 - 
                                3
V mezičase z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zašleháme do ní scezený vývar a na mírném plameni za občasného míchání vaříme zhruba 15 minut. Poté do polévky vmícháme řepu, maso, sůl, pepř a 5 minut povaříme. Před podáváním do polévky vmícháme petrželovou nať.