Hovězí maso s kukuřicí
Suroviny
- 250 g Brokolice
 - 250 g Květák
 - 500 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 400 g Kukuřice cukrová nakládaná
 - 1.5 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Pasta Sambal Oelek
 - 0.5 kávová lžička Sůl mořská
 - 1 ks Bobkový list
 - 4 ks Nové koření celé
 - 1 l Voda pitná
 - 1.5 dl Vývar zeleninový
 - 1 kg Hovězí maso přední
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
 - 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 597 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 1165 mg
 - Bílkoviny 59 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 155.7 mg
 - Draslík 1676 mg
 - Vláknina 12607.8 mg
 - Vitamín A 12607.8 mg
 - Vitamín B6 1.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 105.5 mg
 - Vitamín E 5.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí přední maso bez tuku omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky velikosti sousta. V hrnci rozpálíme olej, na něm maso orestujeme z každé strany dozlatova, ochutíme solí, pepřem, poprášíme moukou a za stálého míchání restujeme ještě 1-2 minuty.
 - 
                                2
Poté maso dáme do zapékací mísy, přidáme konzervovaná rajčata i s nálevem, konzervovanou kukuřici, přimícháme worcester, vývar, bobkový list, nové koření a 0,5 lžičky chilli pasty. Mísu zakryjeme poklicí, dáme do trouby a pečeme pří 220°C asi 90 minut doměkka. Občas promícháme.
 - 
                                3
10 minut před dovařením masa omyjeme brokolici s květákem a zeleninu rozebereme na růžičky. V druhém hrnci přivedeme k varu 1 litr vody s 0,5 lžičkou mořské soli. Zeleninu vaříme 5 minut, pak ji vyjmeme, necháme odkapat a odložíme do misky.
 - 
                                4
Měkké maso rozdělíme na talíře, přidáme k němu zeleninu a servírujeme.