Starodávná šumavská nádivka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 528 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 418 mg
 - Bílkoviny 47 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 601.5 mg
 - Draslík 801.4 mg
 - Vláknina 5373.3 mg
 - Vitamín A 5373.3 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.6 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Umeleme syrové, omyté a očištěné maso (různé druhy- vepřové, hovězí, králičí)a dobře promícháme.
 - 
                                2
Přidáme vejce, nasekané kopřivy, osolíme, opepříme a vše promícháme.
 - 
                                3
Ve vymaštěném pekáči pečeme nádivku dorůžova asi 1 hodinu.