Hovězí maso na zelenině
Suroviny
- 50 g Celer bulvový
 - 1000 g Hovězí roštěnka níz. peč.
 - 100 g Mrkev kořen
 - 10 g Sůl
 - 6 g Pepř černý mletý
 - 500 g Zelí hlávkové bílé
 - 5 g Paprika mletá sladká
 - 100 g Petržel kořen
 - 50 g Mouka pšeničná hladká
 - 50 g Protlak rajčatový
 - 100 g Sádlo vepřové škvařené
 - 400 ml Voda pitná
 - 1 ks Cibule
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 443 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 61 g
 - Sodík 576 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 71.3 mg
 - Draslík 625.4 mg
 - Vláknina 6192.5 mg
 - Vitamín A 6192.5 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 41.1 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, obalíme v části mouky a osmažíme ze všech stran na rozpáleném sádle.
 - 
                                2
Celer, cibuli, mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na plátky, zelí omyjeme a nakrouháme. Veškerou zeleninu promícháme s masem i vypečeným tukem a přendáme do kastrolu. Podlijeme vodou a zakryté dusíme asi hodinu. Když je maso měkké, přidáme mletou papriku, zbylou mouku, sůl a rajčatový protlak a krátce povaříme.