Roštěnky s párkem a hráškem
Suroviny
- 600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
 - 200 g Párky Debrecínské
 - 250 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
 - 150 g Máslo čerstvé
 - 1 ks Cibule
 - 2 špetka Sůl
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 2 dl Víno bílé
 - 0.09 dl Olej slunečnicový
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 567 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 46 g
 - Sodík 236 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 87 mg
 - Draslík 407.3 mg
 - Vláknina 3425.7 mg
 - Vitamín A 3425.7 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.6 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 30.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté maso rozkrájíme na plátky, po obvodu nařízneme, osolíme, opepříme a lehce naklepeme. Zprudka opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji. Poté ztlumíme plamen, k masu přidáme na kolečka pokrájené oloupané párky a společně opékáme. Měkké maso vybereme, zbylý tuk z masa zaprášíme moukou, osmažíme, podlijeme vínem, přivedeme k varu a odstavíme.
 - 
                                2
V jiné pánvi na rozpáleném másle osmahneme do měkka cibuli, přidáme scezený a okapaný hrášek, ochutíme zbylou solí, pepřem, přimícháme na tenké plátky krájený česnek a vše dohromady podusíme.
 - 
                                3
Maso podle porcí rozdělíme na jednotlivé talíře. Přidáme párky, hrášek, zalijeme šťávou a jídlo podáváme.