Stockholmský hovězí gratin s lososem
Suroviny
- 600 g Hovězí svíčková
 - 150 g Losos uzený
 - 100 ml Zakysaná smetana
 - 1 kávová lžička Hořčice kremžská
 - 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 ks Cibule
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 šálek Olej stolní
 - 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
 - 4 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 917 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 72 g
 - Sodík 217 mg
 - Bílkoviny 47 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 144.5 mg
 - Draslík 767.1 mg
 - Vláknina 968.5 mg
 - Vitamín A 968.5 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.4 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěnou a odblaněnou svíčkovou nakrájíme na nudličky, osmažíme spolu s nasekanou cibulí na oleji, osolíme, opepříme a zaprášíme moukou. Vše orestujeme a přidáme smetanu, hořčici a nasekaný kopr. Krátce podusíme a odstavíme z plotny.
 - 
                                2
Přimícháme na nudličky nakrájeného lososa, vše dáme do zapékací mísy a zasypeme nastrouhaným sýrem. Zapečeme pod rozpáleným grilem v troubě.