Míchané špízy s kaparovou majonézou
Suroviny
- 400 g Hovězí svíčková
 - 200 ml Olej olivový
 - 2 kávová lžička Citronová šťáva
 - 1 kávová lžička Hořčice
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Sardelové řezy
 - 1 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 4 ks Cibulka jarní
 - 1 ks Cuketa
 - 1 ks Lilek
 - 1 ks Okurky nakládané
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 4 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Kapary sterilované
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 698 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 56 g
 - Sodík 2341 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 153.7 mg
 - Draslík 779.2 mg
 - Vláknina 9331.8 mg
 - Vitamín A 9331.8 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupanou cibuli, okurku, kapary a sardelové řezy nadrobno nasekáme.
 - 
                                2
Žloutek rozšleháme s hořčicí, po kapkách zašleháme olej, přidáme citronovou šťávu, osolíme a opepříme. Přimícháme nasekané kapary, petrželku, cibuli, okurku a sardelové řezy.
 - 
                                3
Omyté maso nakrájíme na kostky a střídavě napichujeme na špízy s omytou, na kostky nakrájenou cuketou, lilkem a rozpůleným česnekem. V 75ml oleje rozmícháme sůl a pepř, směsí potřeme špízy a grilujeme je za stálého otáčení asi 10 minut.
 - 
                                4
Podáváme s kaparovou majonézou.