Toskánské hovězí steaky
Suroviny
- 20 g Houby sušené
 - 6 g Jalovec
 - 100 ml Voda pitná
 - 2 kávová lžička Majoránka
 - 1 kávová lžička Solamyl
 - 1 ks Celer - nať
 - 4 ks Hovězí svíčková
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 0.25 l Víno červené
 - 3 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 939 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 91 g
 - Sodík 399 mg
 - Bílkoviny 136 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 252 mg
 - Draslík 2335.4 mg
 - Vláknina 3516.3 mg
 - Vitamín A 3516.3 mg
 - Vitamín B6 3.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.6 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Sušené křemenáče zalijeme teplou vodou a dáme je do mikrovlnné trouby na 3 minuty při 360 W. Pak je vyndáme, necháme okapat a nakrájíme je na drobno. Vodu z hub si dáme stranou.
 - 
                                2
Česnek oloupeme a prolisujeme, celerový stonek očistíme, mrkev oškrábeme a nakrájíme ji i s celerem na tenké plátky.
 - 
                                3
Ve větší pánvi rozpálíme olej a opečeme na něm steaky z obou stran, asi 3 minuty z každé strany. Pak přidáme česnek, celer, mrkev, protlak, houby a jalovec. Směs zalijeme vínem a okořeníme majoránkou, solí a pepřem.
 - 
                                4
Při mírné teplotě necháme steaky pod pokličkou asi 10 minut pomalu dusit. Na závěr vaření vmícháme škrob rozmíchaný ve vodě z hub.
 - 
                                5
Lístky čerstvé majoránky odrhneme. Steaky upravíme na mísu, ozdobíme majoránkou a podáváme s omáčkou.