Řezy ze svíčkové
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 485 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 1385 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 93.9 mg
 - Draslík 607 mg
 - Vláknina 53 mg
 - Vitamín A 53 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 25.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí svíčkovou odblaníme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně je naklepeme, osolíme, opepříme a na tuku rychleji opečeme se dvěma tenkými plátky slaniny.
 - 
                                2
Řezy i slaninu vyjmeme, do výpeku vložíme očištěná a opláchnutá, na drobné plátky nebo kousky nakrájená drůbeží játra a krátce je osmahneme. Přidáme máslo, rajčatový protlak, vývar a krátce podusíme.
 - 
                                3
Šťávu s játry mírně přisladíme, přilijeme víno, přisolíme a ještě velmi krátce podusíme.
 - 
                                4
Opečené řezy svíčkové přelijeme šťávou s játry a ozdobíme plátky opečené slaniny.
 - 
                                5
Ihned podáváme.