Dušené hovězí na hříbkách
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 464 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 1677 mg
 - Bílkoviny 65 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 125 mg
 - Draslík 1387.6 mg
 - Vláknina 1695 mg
 - Vitamín A 1695 mg
 - Vitamín B6 1.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 54.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí libové maso nakrájíme na plátky, naklepeme, nasolíme, opepříme a opečeme na rozpáleném oleji ze všech stran. Zalijeme vývarem a na mírném ohni necháme zakryté pozvolna dusit asi hodinu. Během toho maso obracíme a podléváme vývarem. Přihodíme pokrájené čerstvé hříbky a dusíme dalších 10 minut. Smetanu a mouku rozmícháme dohladka a přilijeme k masu, zamícháme a krátce povaříme, než omáčka zhoustne.