Dušené hovězí na badyánu s fazolovými klíčky
Suroviny
- 450 g Hovězí svíčková
 - 115 g Fazolové klíčky
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 3 ks Koriandr celý
 - 2 ks Skořice celá
 - 4 ks Badyán
 - 1 ks Cibulka jarní
 - 1 hrst Koriandr čerstvý
 - 3 stroužek Česnek
 - 1 l Vývar zeleninový
 - 2 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 2 polévková lžíce Omáčka rybí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 480 kcal
 - Sacharidy 60 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 1551 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 60 g
 - Cholesterol 51.8 mg
 - Draslík 2259 mg
 - Vláknina 34008 mg
 - Vitamín A 34008 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 191.7 mg
 - Vitamín E 3.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vývar vlijeme do většího hrnce, vložíme na menší kousky nakrájené maso, přidáme nadrobno nasekaný česnek, pokrájené koriandrové kořeny, skořici, badyán, sójovou i rybí omáčku a dochutíme cukrem. Přivedeme k varu a na mírném ohni necháme povařit cca 30 minut. Během vaření odstraníme všechnu vytvořenou pěnu.
 - 
                                2
Fazolové klíčky rozdělíme do misek, z hrnce vyjmeme skořici a badyán, hotovou omáčkou přelijeme klíčky, dozdobíme nadrobno nakrájenou jarní cibulkou, nasekanou natí koriandru a ihned teplé podáváme.