Hovězí svíčková po alsasku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 665 kcal
 - Sacharidy 34 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 1135 mg
 - Bílkoviny 46 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 72.4 mg
 - Draslík 2169.1 mg
 - Vláknina 12734.8 mg
 - Vitamín A 12734.8 mg
 - Vitamín B6 1.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 100.9 mg
 - Vitamín E 3.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné a omyté maso naložíme do vína spolu s očištěnou, nakrájenou zeleninou (kromě brambor) a necháme marinovat do druhého dne.
 - 
                                2
Maso vyjmeme, osušíme a do marinády přilijeme vývar. Vaříme asi 30 minut. Potom přidáme oloupané, na kostky nakrájené brambory.
 - 
                                3
Maso rychle opečeme na másle a přidáme k zelenině. Vše povaříme dalších 15 minut.
 - 
                                4
Měkké maso vyjmeme, naporcujeme, osolíme a opepříme. Podáváme s vařenou zeleninou a nastrouhaným křenem smíchaným s majonézou.